Concertorganisator Live Nation wordt aangeklaagd door de Israëlische staatsomroep KAN vanwege het optreden van Madonna tijdens het Eurovisie Songfestival, schrijft Variety.

KAN stelt in de aanklacht onder meer dat Madonna een overdaad aan technische en logistieke ondersteuning kreeg voor haar optreden.

Het team van de zangeres had volgens de omroep voor die extra kosten, onder meer voor koptelefoons, podiumassistenten, tenten, beveiliging en andere extra medewerkers, moeten opdraaien.

Een woordvoerder van KAN bevestigt dat er een aanklacht is ingediend, maar wil niks zeggen over het gevraagde bedrag. Uit gegevens die online beschikbaar zijn, blijkt dat de omroep ruim 350.000 euro wil zien van Live Nation. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak voorkomt.

De show van Madonna bij het Songfestival was om meerdere redenen controversieel. Zo was het lange tijd onduidelijk of ze daadwerkelijk zou komen optreden, droegen enkele van haar dansers Israëlische en Palestijnse vlaggen op hun kleding tijdens de show (terwijl dat bij de repetities niet zo was) en kreeg ze kritiek op haar zangkunsten.

De zangeres (61) zou 1 miljoen (bijna 890.000 euro) hebben gekregen voor het optreden.

'Vals' Songfestival-optreden Madonna: bewerkte en onbewerkte versie
87
'Vals' Songfestival-optreden Madonna: bewerkte en onbewerkte versie