Nadat vorige week bekend werd dat Taylor Swift van plan is haar eerste zes albums opnieuw op te gaan nemen na een geschil om de muziekrechten, heeft Kelly Clarkson laten weten dat dit idee van haar kwam. De zangeres vertelt dat zij deze ingeving weer kreeg door haar schoonmoeder, countryzangeres Reba McEntire.

Clarkson vertelt in gesprek met Jimmy Fallon dat haar schoonmoeder graag zelf eigenaar wilde zijn van haar muziek. "Dus ze heeft al haar muziek opnieuw opgenomen, met dezelfde muzikanten als voorheen. Zodoende kwam ik op dit idee."

Vervolgens deelde Clarkson dit idee met Swift, waarbij ze zei dat "ze alle nieuwe versies zou kopen om haar punt te bewijzen".

De aanleiding voor Swifts beslissing om opnieuw de studio in te duiken, is de aankoop van haar voormalig platenlabel Big Machine Records door Scooter Braun, manager van artiesten als Justin Bieber en Ariana Grande. Swift voelt zich gepest door Braun en wil niet dat hij eigenaar wordt van haar muziek.

Zelf zou Clarkson haar muziek niet opnieuw opnemen om er volledig eigenaar van te kunnen zijn. "Ik vind het wel prima zo, maar ik begrijp waarom het belangrijk is voor Taylor."

Zangeres JoJo ging Swift voor

Als Swift de albums opnieuw opneemt en uitbrengt, wordt ze zelf eigenaar van die nieuwe opnames. Hoewel het geen gebruikelijke maatregel is, gingen enkele artiesten Swift voor.

Zo nam zangeres JoJo, bekend van de hit Leave (Get Out), haar eerste twee albums opnieuw op nadat haar voormalige platenmaatschappij weigerde de muziek beschikbaar te maken op streamingdiensten. De zangeres was jarenlang verwikkeld in een conflict met de maatschappij waar ze op dertienjarige leeftijd haar eerste album bij uitbracht.

Eerder deze week werd bekend dat Swift al meer dan een miljoen exemplaren heeft verkocht van haar nieuwe plaat Lover. Op dit album staan de hits ME! en You Need To Calm Down.