Truth Hurts, de single van Lizzo die dit jaar een grote hit werd, werd al uitgebracht in 2017. Toen haar liedje destijds niet succesvol was, overwoog de Amerikaanse zangeres te stoppen met optreden.

In een interview met Elle vertelt Lizzo dat ze zich zo gedemotiveerd voelde toen er nauwelijks reactie kwam op Truth Hurts, dat ze de producent van het liedje een bericht stuurde waarin ze schreef dat ze overwoog haar carrière stop te zetten.

"Het voelde alsof ik mijn muziek de wereld ingooide en niet eens iets minimaals teweegbracht", vertelt Lizzo, die eigenlijk Melissa Jefferson heet.

"Alsof er een boom omviel in het bos en dat het geen enkel geluid maakte. Ik huilde de hele dag. Ik zei: 'Als ik nu stop met muziek maken, dat zou niemand erom malen.'"

De producent die Lizzo een berichtje stuurde, ging vervolgens naar haar toe om haar een peptalk te geven. Die vertelde haar dat zelfs al zou haar muziek niet aanslaan, het tenminste wel werd gewaardeerd door hen beiden. "Toen besloot ik door te gaan. En ik ben daar ontzettend dankbaar voor, maar het had niet veel gescheeld."

De zangeres en rapper bracht in 2013 al haar eerste album uit, maar veroverde eerder dit jaar de internationale hitlijsten met singles als Juice en Truth Hurts. Dit laatste nummer staat sinds deze week op de eerste plaats in de Billboard Top 100.

Bekijk de video van Lizzo's Truth Hurts
181
Bekijk de video van Lizzo's Truth Hurts