Nicki Minaj heeft donderdag op Twitter een bericht gedeeld, waarin ze schrijft dat ze heeft besloten om met pensioen te gaan. De 36-jarige rapper zegt zich te willen richten op een gezin.

"Ik ga met pensioen en een gezin stichten", twittert de Anaconda-rapper. "Ik weet dat jullie nu blij zijn."

Minaj, die in maart dit jaar nog een concert gaf in de Nederlandse Ziggo Dome, richt zich ook tot haar fans. "Blijf mijn muziek draaien, doe het tot mijn dood. Ik blijf van jullie houden."

De Amerikaanse trouwde onlangs met haar vriend Kenneth Petty. Het koppel heeft nog geen kinderen. Eerder liet de zangeres al weten dat ze na haar huwelijk graag snel moeder wilde worden.

Minaj werkte met Madonna en Beyoncé

Minaj begon in 2007 met haar carrière en bracht toen haar eerste mixtape uit. Drie jaar later tekende ze een contract bij Young Money Entertainment en lanceerde haar debuutalbum Pink Friday, met daarop de hits Fly en Super Bass. Haar medewerking aan het nummer Monster van Kanye West wordt gezien als haar doorbraak.

Daarna volgden de albums Pink Friday: Roman Reloaded, The Pinkprint en Queen. Haar grootste hit scoorde ze met Starships, dat in 2012 de vijfde plek in de Single top 100 behaalde.

De rapper werkte gedurende haar carrière samen met veel andere bekende artiesten, zoals Rihanna, David Guetta, Beyoncé, Ariana Grande en Madonna.

Het vermogen van Minaj wordt volgens het zakenblad Forbes geschat op 85 miljoen dollar (ruim 77 miljoen euro). Eerder dit jaar slaagde ze erin om de eerste vrouwelijke rapper te zijn die meer dan 100 miljoen exemplaren van haar albums verkocht.

Ze werd in totaal tien keer genomineerd voor een Grammy en won in 2017 een Guinness World Record omdat ze het record brak van meeste noteringen in de Amerikaanse hitlijst Billboard Top 100 door een vrouwelijke soloartiest.

Met deze nummers werd Nicki Minaj bekend
95
Met deze nummers werd Nicki Minaj bekend