Dj's Nicky Romero en Laidback Luke zijn volgens Rolling Stone twee van de artiesten die op 5 december zullen optreden bij een concert in het Zweedse Stockholm om Avicii te eren. Romero noemt het dinsdag tijdens een bezoek aan 5 Uur Live "een heel mooie beweging".

Tijdens het concert zullen negentien zangers optreden die hebben meegewerkt aan hits van Avicii. Zij doen dat onder begeleiding van een grote liveband. Ook zijn er livesets van vrienden van Avicii.

"Deze week werd ik gevraagd. Ik wilde wel eerst weten wat het precies inhield. Omdat het om een eerbetoon gaat en een benefiet is, vond ik dat ik dit gewoon moet doen. Al is het maar voor 1 procent. En mijn collega's denken daar net zo over", aldus Romero in 5 Uur Live.

Naast de Nederlanders Nicky Romero en Laidback Luke zullen onder anderen David Guetta, Adam Lambert, Rita Ora, Kygo en Dimitri Vegas & Like Mike optreden.

Aandacht voor mentale gezondheid tijdens evenement

Tijdens het evenement zal er veel aandacht voor mentale gezondheid zijn. Avicii, wiens echte naam Tim Bergling is, was depressief en maakte in 2018 een einde aan zijn leven. Zijn familie richtte de Tim Bergling Foundation op, met als missie om mensen met suïcidale gedachten te steunen.

De tickets voor het concert gaan op 5 september in de verkoop. De opbrengst van het evenement gaat naar de Tim Bergling Foundation.

Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl.