Álvaro Soler, bekend van nummers als El Mismo Sol en La Cintura, hoopt na Europa en Zuid-Amerika ook Azië te kunnen veroveren met zijn muziek.

"Ik hoop dat ik nog groter kan worden in Latijns-Amerika en ik hoop naam te maken in Azië", vertelt de 28-jarige Soler, die half Spaans en half Duits is, aan NU.nl.

De muziek die Soler maakt, door kenners omschreven als latin pop, wordt niet veel gedraaid in Aziatische landen. "Vooral Japan is een moeilijk land", weet de zanger, die in Spanje werd geboren, maar van zijn tiende tot zijn zeventiende in Japan woonde.

"Ik heb wel wat Japanse fans, maar het is als buitenlander heel lastig om daar door te breken. Misschien helpt mijn achtergrond me wel. Ik ben veel van de taal vergeten, maar waarschijnlijk komen er weer wat woordjes terug als ik daar ben."

'Ik schrijf niet als ik aan het toeren ben'

De afgelopen tijd toerde Soler door Europa en voor september staat nog een Duitse tournee in de agenda. Daarna doet hij het wat rustiger aan. "Ik ben wel een beetje moe, dus in oktober neem ik wat gas terug. Dan ga ik wat nieuwe muziek schrijven."

De zanger, wiens nieuwste nummer La Libertad heet, zoekt vaak een rustige en vertrouwde omgeving op om te werken aan nieuwe nummers.

"Ik schrijf nooit als ik aan het toeren ben, dat werkt niet voor mij. Ik doe het vaak thuis, in Berlijn of Madrid. Thuis heb ik een normale routine, slaap ik rustig en voel ik me op m'n gemak. Als dat niet zo is, kan ik ook niet schrijven."