Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Jochem Myjer vindt kritiek op Kinderen voor Kinderen-liedje 'onzinnig'

Jochem Myjer krijgt kritiek op een nummer dat hij voor Kinderen voor Kinderen heeft geschreven; de cabaretier zou obesitas veroorzaken. Een merkwaardige suggestie, zegt Myjer tegen AD.
Door NU.nl

In het nummer Reis Mee!, uitgekomen op 22 augustus, zingen de kinderen onder meer dat ze zich tijdens de vakantie eens extra te goed willen doen aan pizza, pasta en patat.

Enkele socialemediagebruikers betreuren het specifieke eetadvies van de cabaretier, die het nummer maakte met Tjeerd Oosterhuis. Maar daar heeft Myjer geen boodschap aan. "Tijdens vakantie even iets minder verantwoord eten of drinken, is voor kinderen en hun ouders de normaalste zaak van de wereld", zegt hij in AD.

"Vaders en moeders drinken een biertje meer, terwijl kinderen ook even op de ongezondere toer mogen. Dat zoiets tot obesitas zou kunnen leiden, is een merkwaardige suggestie."

Ook Oosterhuis snapt de woede niet, in RTL Boulevard zegt de componist dat het wat hem betreft duidelijk is dat het om een uitstapje gaat en dat kinderen absoluut niet wordt aanbevolen ongezond te eten.

'Na de vakantie pakken we de draad gewoon weer op'

De 42-jarige Myjer heeft een dochter die kampt met een slaapziekte. Om haar te helpen, hanteert het hele gezin een suikerloos dieet.

"Maar juist vakantie is de tijd om zo'n regime terzijde te schuiven: de grenzen even op te rekken. Het is volstrekt normaal dat ouders dat doen en voor kinderen geen probleem omdat ze, als ze vrij zijn, niet hoeven te presteren. Ook leuk en herkenbaar: kinderen verheugen zich enorm op even wat minder regeltjes. Na de vakantie pakken we met z'n allen de draad gewoon weer op."


Lees meer over:
Jochem MyjerMuziekEntertainment

Aanbevolen artikelen