Taylor Swift is van plan om haar eerste zes albums opnieuw op te nemen. Dit heeft ze besloten nadat haar voormalige platenmaatschappij Big Machine Records de rechten voor haar muziek doorverkocht aan manager Scooter Braun, met wie de zangeres een geschil heeft.

Swift maakt de plannen bekend in een interview met CBS This Morning dat op zondag volledig wordt uitgezonden. Ze antwoordt daarin bevestigend op de vraag of er serieuze plannen zijn om alle liedjes opnieuw op te nemen.

Swift bracht haar eerste zes platen bij Big Machine Records uit, maar besloot voor haar zevende plaat Lover die vrijdag verschijnt, over te stappen naar Republic Records. Swift wilde voor haar overstap graag de rechten over haar muziek terugkrijgen, maar wist niet tot een overeenkomst te komen met labelbaas Scott Borchetta. Dit schreef Swift in een uitgebreid verhaal op Tumblr, waarop Borchetta reageerde dat de zangeres de waarheid verdraait.

De aanleiding voor Swift's beslissing om opnieuw de studio in te duiken, is de aankoop van Big Machine Records door Braun, manager van artiesten als Justin Bieber en Ariana Grande. Swift voelt zich gepest door Braun en wil niet dat hij eigenaar wordt van haar muziek.

Zangeres JoJo ging Taylor Swift voor

Als Swift de albums opnieuw opneemt en uitbrengt, wordt ze zelf eigenaar van die nieuwe opnames. Hoewel het geen gebruikelijke maatregel is, gingen enkele artiesten Swift voor. Zo nam zangeres JoJo, bekend van de hit Leave (Get Out), haar eerste twee albums opnieuw op nadat haar voormalige platenmaatschappij weigerde ze beschikbaar te maken op streamingdiensten. De zangeres was jarenlang verwikkeld in een conflict met de maatschappij waar ze op dertienjarige leeftijd haar eerste album bij uitbracht.

Eerder deze week werd bekend dat Swift al meer dan een miljoen exemplaren heeft verkocht van haar vrijdag te verschijnen plaat Lover. Op dit album staan de hits ME! en You Need To Calm Down.