De magnoliaboom uit Danny Vera's hit Roller Coaster, die bij de zanger in de tuin staat, bloeit op de verjaardag van zijn overleden moeder en de sterfdag van zijn overleden vader.

Zijn vader plantte de boom voor Vera's moeder, vertelde de zanger in het radioprogramma Stenders Platenbonanza op NPO Radio 2.

"Mijn overleden moeder was op 9 april jarig en dan staat 'ie altijd in bloei", aldus Vera. "Mijn vader is er ook niet meer en het rare is: hij bloeit nu ook rond de sterfdag van mijn vader. En daarnaast ook nog eens op de verjaardag van mijn vrouw Escha (op 23 juli, red.). Dat is wel heel bijzonder."

Vera wordt regelmatig geconfronteerd met emotionele reacties op het nummer, dat gaat over de ups en downs in het leven. "Ik vind het fijn om te horen dat mensen er steun aan hebben."

Roller Coaster staat op het album Pressure Makes Diamonds 2 - Pompadour Hippie, dat begin dit jaar uitkwam. De single werd een grote hit, ook tot Vera's eigen verbazing.

"Ik breng zelf nooit liedjes naar de radio. Nu kreeg ik berichten van mensen die de auto langs de kant van de weg hadden moeten zetten, omdat ze het niet droog hielden. Het nummer gaat over het leven, zoals het is. Soms is het leuk, soms heel verdrietig", zei hij eerder tegen Omroep Zeeland.