The Acacia Strain, de band wier songtekst op het shirt van de Ohio-schutter stond, heeft zondag met ontzetting gereageerd op de aanslag waarbij afgelopen weekend negen mensen werden vermoord.

De verdachte zou tijdens de aanslag een zwarte korte broek en een zwarte trui, waarop de volgende tekst stond afgedrukt, hebben gedragen: "No heart to fear, no soul to steal".

De zin is afkomstig uit het nummer Ramirez, van de Amerikaanse metalcoreband The Acacia Strain.

Toen het nieuws naar buiten kwam, werd de band door veel mensen genoemd als aanjager van het geweld. Daaropvolgend voelde de Amerikaanse band zich genoodzaakt publiekelijk iedere connectie met de schutter en het geweld af te wijzen.

"Wat in Dayton gebeurde is weerzinwekkend. Dat de schutter een shirt van onze band droeg maakt me kotsmisselijk. Hier is geen excuus voor. Iedereen die ons kent weet dat we dit soort gedrag verwerpen. Niemand heeft het recht een medemens van zijn of haar leven te beroven", schreef zanger Vincent Bennett op Twitter.

"Muziek is een vorm van expressie. Muziek moet ons zuiveren. Gebruik kunst als een positieve uiting voor negatieve emoties. Ben je boos? Zet de muziek harder, creëer iets. Dit moet stoppen", vervolgt Bennett.

De band wierp zich daarnaast op om slachtoffers en nabestaanden te helpen. Er is inmiddels een Gofundme-campagne van start gegaan, waarmee geld wordt ingezameld om de medische kosten van een van de slachtoffers te betalen.