Volgens Noel Gallagher is een reünie van de band Oasis uitgesloten, nadat zijn vrouw en dochter door zijn broer Liam werden bedreigd. Dat zegt de Britse artiest in een interview in The Guardian.

"Het is niet de eerste keer dat hij mijn dochter berichten stuurt of hatelijke voicemails op de telefoon van mijn vrouw achterlaat", zegt de 52-jarige Noel.

De 46-jarige Liam stuurde begin juli een Whatsapp-bericht naar Anaïs, de 19-jarige dochter van Noel, met daarin de boodschap: "Zeg tegen je moeder dat ze op moet passen." De voormalig Oasis-zanger wilde wraak nemen na een reactie van Sara Macdonald (de stiefmoeder van Anaïs, red.), die Liam op Instagram onder meer een dikke taart noemde.

"Als hij mijn vrouw bedreigt via mijn tienerdochter, dan denk ik: 'Als jij geen rockster was, maar gewoon een oom die werkt als automonteur, dan had je een bezoekje van de politie kunnen verwachten'", aldus Noel tegen de Britse krant.

"Maar ja, hij is een rockster. Kennelijk kun je je dit soort dingen dan permitteren."

'Gaat gewoon nooit gebeuren'

Noel sluit met dit zoveelste hoofdstuk uit de langlopende strijd tussen de Gallagher-broers het Oasis-boek.

"Als je mijn kinderen berichten stuurt en er vrede mee lijkt te hebben dat mijn vrouw online gepest wordt en vervolgens haar sociale mediaprofielen moet sluiten, omdat mensen alleen maar vuiligheid over haar en mijn dochter spuwen, dan gaat het gewoon nooit gebeuren."

De Britse band Oasis ging in 2009 na achttien jaar uit elkaar, nadat de spanningen tussen de twee broers te hoog waren opgelopen. Sindsdien smeken de fans om een reünie. Lange tijd werden zij daarin gesteund door Liam die zijn solocarrière niet van de grond leek te krijgen.