Liam Gallagher, vooral bekend als oud-voorman van de Britse band Oasis, zal te zien zijn in het muziekprogramma MTV Unplugged, maakt de 46-jarige zanger woensdag bekend via Twitter.

Gallaghers optreden vindt plaats op 3 augustus in Hull en wordt op 23 september uitgezonden door MTV, meldt NME.

In de MTV-show treden artiesten op met akoestische versies van veelal hun eigen nummers. In eerdere edities waren onder anderen Nirvana, R.E.M. en Mariah Carey te zien.

Het muziekprogramma werd voor het eerst uitgezonden in 1989, was na 2000 minder frequent te zien en keerde terug in 2017. Shawn Mendes was toen de eerste artiest die zijn zangkunsten in de nieuwe reeks van het programma mocht laten horen.

"Ik voel me vereerd dat ik mag optreden op de legendarische showcase van MTV Unplugged", schrijft Gallagher, die voorspelt dat het een "Bijbelse avond" zal worden.

Gallagher had in de jaren negentig grote successen met Oasis, de band die hij samen met zijn broer Noel vormde. Vooral Wonderwall en Don't Look Back in Anger werden grote hits. De band werd in 2009 opgeheven, waarna zowel Liam als Noel eigen muziek ging maken.