Paul Elstak zegt het moeilijk te vinden om bij boekingen helemaal niets te drinken. In een interview met Panorama vertelt de 53-jarige hardcore-dj dat hij van die ongezonde gewoonte af wil.

"Niet dat ik laveloos op het podium sta", zegt Elstak, "maar ik vind het lastig om op hetzelfde level als je publiek te zitten als je nuchter bent. Het is ook de spanning en de druk van het moeten presteren. Het zal iets psychisch zijn, maar ik wil er eigenlijk wel van af. Het blijft drank, gif. Ik vind dat ik daaraan moet werken."

"Ik zie het ook bij collega's", gaat de artiest verder. "Met een drankje op voel je je toch wat beter. Je ziet ook weleens dj's die onder invloed van drugs staan te draaien. Dat vind ik er zo raar uitzien. Ik wil altijd de controle houden, dat lijkt me lastig met drugs. Het is een beetje loskomen, zelfvertrouwen krijgen. Is toch iedere keer weer iets spannends, het podium opgaan."

Elstak vermoedt dat iedere dj daar in meer of mindere mate last van heeft. "Het is ook niet goed om fluitend het podium op te gaan", vertelt hij. "Je moet een zekere spanning hebben. Misschien is het een kleine mate van podiumvrees, maar die is na de eerste secondes wel weg. Je voelt gelijk of het leuk wordt of niet. Tijdens het draaien drink ik trouwens niet, alleen water."