Live Nation heeft grote hoeveelheden toegangskaarten aangeboden aan doorverkoopwebsites. De concertorganisator werkt samen met consultants die de tickets in bulk doorsluizen.

In februari 2017 sprak Live Nation-baas Bob Roux met een onbekende organisator van evenementen, schreef Billboard.

Het gesprek ging over de wens van de Amerikaanse band Metallica om 88.000 kaarten voor hun Noord-Amerikaanse WorldWired Tour op doorverkooppagina's aan te bieden.

Het gesprek werd opgenomen en dient als bewijs voor een handelswijze waar grote concertorganisaties al lang door concertbezoekers van worden verdacht: kaarten voor grote concerten worden direct aangeboden op doorverkoopwebsites, voordat het publiek überhaupt de kans krijgt zelf kaarten te bemachtigen. De prijzen voor de uitverkochte concerten op die websites worden vervolgens naar believen verhoogd.

Live Nation bevestigt nu in gesprek met NME dat er in het geval van Metallica daadwerkelijk met een consultant werd gewerkt die kaarten naar doorverkoopwebsites doorsluisde.

Daarnaast zou het bedrijf tussen 2016 en 2017 van meer dan tien artiesten het verzoek hebben gekregen om toegangskaarten direct op doorverkoopwebsites aan te bieden.