Katy Perry, die door de band Flame van plagiaat beschuldigd wordt, claimt hun nummer Joyful Noise uit 2007 nooit eerder gehoord te hebben. De band beweert dat Perry het instrumentale stuk uit hun nummer gebruikt heeft voor haar hit Dark Horse.

Perry werd donderdag zo'n 35 minuten ondervraagd in de rechtbank van Los Angeles, meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC7 vrijdag.

De zangeres liet tijdens haar verhoor weten het nummer van Flame tot het moment van de aanklacht nog nooit te hebben gehoord. Perry claimde het instrumentale deel dat in Dark Horse te horen is, te hebben gekregen van haar tekstschrijvers Dr. Luke en Cirkut.

Volgens de advocaten van de zangeres is de melodielijn te veelvoorkomend en te kort om er auteursrechten op te claimen.

Emmanuel Lambert Jr., een van de schrijvers van Joyful Noise, liet de rechter weten dat het nummer een grote hit is in de christelijke muziekscene en dat het daarom heel goed mogelijk is dat de schrijvers van Dark Horse het eerder hebben gehoord.

Tijdens het verhoor van Perry zou door technische problemen Dark Horse niet afgespeeld kunnen worden. De zangeres bood vervolgens aan het nummer live te zingen, dit tot groot vermaak van de mensen in de rechtszaal.