Jannes begrijpt niet dat hij en andere volkszangers op de radio onder het mom van 'foute muziek' worden gedraaid, zoals in het Foute Uur op Qmusic. De 46-jarige artiest, die met zijn recentste album de eerste plaats in de Album Top 100 bereikte, vindt dat zijn muziek ook in andere radioformats past.

"Wat mij betreft is het graag of niet wat de bekende grote stations betreft", vertelt de zanger, die voluit Jannes Wolters heet, in gesprek met De Telegraaf. "Ik ben niet de enige die weinig aandacht krijgt, daar hebben bijna alle volksartiesten last van."

Hij vindt het "onzin" dat zijn muziek niet bij het format van een radiozender zou passen. "Een hit is een hit. Bovendien kan het altijd erger, want we worden ook vaak genoeg weggezet in een of ander 'fout' uur. Daar snap ik al helemaal niets van, want wat is er nou fout aan Nederlandstalige muziek!?"

Ook op televisie zou er meer aandacht moeten zijn voor de muziek die Jannes en zijn collega's maken, vindt hij.

De zanger liet opnames maken van zijn jubileumconcert in het GelreDome en bood de registratie aan bij enkele omroepen. "Ofwel mijn hele hebben en houden. Mijn lief, mijn leed, mijn bloed, zweet en tranen. En dat ook nog helemaal gratis. En nog wilden ze het niet."