Elke vrijdag ververst de muziekstreamingdienst Spotify de afspeellijst New Music Friday, met daarin een groot deel van de nieuwe singles die nationale en internationale artiesten uitbrengen. NU.nl zet een aantal opvallende releases op een rij.

Sam Smith - How Do You Sleep?

De Britse zanger heeft vrijdag zijn eerste solonummer van het jaar uitgebracht. In het uptemponummer zingt Smith over een liegende geliefde. Ook de bijbehorende videoclip werd vrijdag gelanceerd. "Ik heb nog nooit zo veel lol gehad tijdens de opnames van een video", vertelde de Stay With Me-zanger aan Billboard.

Beluister het nummer hier

Duncan Laurence - Arcade (akoestische versie)

Het nummer dat Laurence zijn overwinning op het Eurovisie Songfestival bezorgde, is nu ook akoestisch opgenomen. De zanger, die momenteel in Los Angeles is om nieuwe muziek op te nemen, kondigde de nieuwe versie eerder deze week al aan. Hij hoopt eind deze zomer zijn volgende single uit te brengen.

Beluister het nummer hier

Beyoncé feat. WizKid, SAINt JHN en Blue Ivy Carter - Brown Skin Girl

Sinds deze week is Beyoncé als Nala te horen in de nieuwe versie van The Lion King. De zangeres liet zich door de film inspireren voor een nieuw album, dat vrijdag werd uitgebracht. Dochter Blue Ivy doet een gastoptreden op het nummer Brown Skin Girl, een eerbetoon aan vrouwen met een donkere huidskleur.

Beluister het nummer hier

Anuer AA, J Balvin, Daddy Yankee, Ozuna en Karol G - China

Deze single van de Puerto Ricaanse Anuer AA zal bij veel mensen een belletje doen rinkelen. In China wordt de hit It Wasn't Me van Shaggy gesampled. De reggaehit van de Jamaicaan uit 2000 heeft een reaggaetonbeat gekregen en om de beurten nemen de artiesten een couplet voor hun rekening.

Beluister het nummer hier

Iggy Pop - Free

De Amerikaanse rock- en punkzanger kondigde donderdag aan na drie jaar weer met een nieuw album te komen. Free is hiervan de eerste single, die overigens dezelfde titel draagt als het album dat op 6 september zal verschijnen. Hij schreef het album na zijn vorige tour. "Ik voelde me leeg. Ik wilde een zonnebril opdoen, me omdraaien en weglopen. Ik wilde vrij zijn", vertelde hij volgens Pitchfork.

Beluister het nummer hier