Tool-frontman Maynard James Keenan reageerde spottend toen Justin Bieber bekendmaakte fan te zijn van de band. Biebers echtgenote Hailey vindt de reactie van de zanger onnodig kwetsend.

"Hij heeft te kennen gegeven dat hij jou bewondert en opgroeide met jouw muziek. Je moet wel echt ongelukkig zijn wil je mensen belachelijk maken die ervoor uitkomen dat ze tegen je opkijken", laat de 22-jarige Haily Bieber weten in een reactie op Twitter. "Heel kinderachtig en kwetsend van je."

Bieber (25) plaatste op 12 juli een stuk tekst uit het nummer The Pot van Tool in zijn Instagram-story. Hij riep zijn volgers op te raden van welke band de tekst afkomstig was. De muziekwebsite Consequence of Sound maakte daar vervolgens een bericht van.

De 55-jarige Keenan lijkt niet erg onder de indruk van Biebers muzieksmaak en reageerde op dat nieuwsbericht op Twitter met "#bummer".

De Amerikaanse metalband Tool werd in 1990 opgericht en geniet een cultstatus binnen het genre. Eind augustus verschijnt het vijfde album van de band, na een pauze van dertien jaar. Afgelopen maand stond Tool in de Ziggo Dome. De kaarten voor het concert waren in een mum van tijd uitverkocht.