Gers Pardoel treedt deze zomer vaker in België dan in Nederland op. Volgens de Tilburgse muzikant kan zijn populariteit in het land verklaard worden door de mentaliteit van de Vlamingen.

"Ik kan zelf niet verklaren wat het is, maar ik voel wel dat ik een klik heb met België. Ik hou echt van dit land. De Vlaming is heel nuchter en ik denk dat jullie toch wel merken dat ik niet probeer de ster uit te hangen", aldus de 38-jarige Pardoel in gesprek met de Belgische krant HLN.

"Ik denk dat de Vlaming van een net iets andere muzikant houdt dan de doorsnee Nederlander", voegt Pardoel daaraan toe.

Ondanks zijn frequente concerten in België, verheugt de artiest zich er altijd op om op te treden in het buurland: "Elke show die je speelt, is toch weer anders."

'Ik hou van jullie stijl'

Hoewel de rit van zijn woonplaats Tilburg naar de verschillende concertlocaties in België vaak niet lang is, overweegt Pardoel om een huis in België te kopen.

"Ik ben al een tijdje aan het rondkijken om iets te kopen in Antwerpen. Maar voorlopig blijft het bij kijken. Al moet ik toegeven dat de huizen in Antwerpen vaak mooier zijn dan bij ons. Ik heb een passie voor interieur en hou wel van jullie stijl."