Een concert van Jennifer Lopez in het wereldberoemde Madison Square Garden is zaterdagavond (lokale tijd) in New York vroegtijdig gestopt, vanwege een grote stroomstoring in de wereldstad. Ook musicals op Broadway werden geannuleerd.

Verkeerslichten in de stad werkten niet meer, de metrostations werden fors gehinderd en personen zaten vast in de lift, die abrupt stopte met functioneren.

Lopez had net het concert afgetrapt, toen ze van het podium werd begeleid. In een video reageert de zangeres aangeslagen op het afblazen van haar optreden. "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Wat vaststaat is dat ik jullie geld ga waarmaken. Het spijt me dat dit is gebeurd", aldus de 49-jarige artiest.

De zangeres nam ook de tijd om de hulpdiensten te bedanken. "Ze zijn erg professioneel omgegaan met de situatie. Dit is de beste beslissing die genomen kon worden."

Het concert van Lopez was niet het enige culturele evenement dat niet door ging. Op Broadway kwamen duizenden bezoekers met tickets voor musicals bedrogen uit. Voorstellingen als The Lion King, Harry Potter, Frozen en Moulin Rouge gingen allemaal niet door.