Nicki Minaj zal toch niet optreden op het Jeddah World Fest in Saoedi-Arabië. De Starships-rapper laat dinsdag weten dat ze haar show afzegt, nadat er eerder in de media ophef ontstond over haar optreden in het streng-islamitische land.

"Ik heb er goed over nagedacht, maar heb besloten mijn geplande concert op het Jeddah World Fest niet door te laten gaan", aldus Minaj in een verklaring die is gedeeld door diverse Amerikaanse media.

De artiest zegt "niets liever te willen dan een show geven voor haar fans in Saoedi-Arabië. Maar nadat ik mezelf heb ingelezen, ben ik van mening dat ik me hard moet maken voor vrouwenrechten, de lhbt-gemeenschap en de vrijheid van meningsuiting." Liam Payne en Steve Aoki staan nog wel geprogrammeerd op het festival.

In Saoedi-Arabië wordt strenge censuur toegepast, onder meer op het gebied van entertainment en persvrijheid. Omdat Minaj bekendstaat om haar provocatieve stijl en seksueel getinte teksten, ontstond er grote ophef over haar geplande optreden in het land. Onder meer de Human Rights Foundation vroeg of Minaj haar optreden wilde annuleren.