Frank van Etten, die 9 mei 2020 een concert geeft in de Rotterdamse Ahoy, vindt het niet erg om zijn show te verplaatsen als het Eurovisie Songfestival volgend jaar in Rotterdam plaatsvindt. De datum valt binnen de periode dat de zaal beschikbaar zou moeten zijn voor het evenement.

"Frank van Etten gaat dat niet hard spelen", zegt de zanger, die op 9 mei een show geeft voor zijn veertienduizend fans, in het AD. "Het Songfestival is een feest voor miljoenen mensen. Mijn concert wordt dan gewoon verschoven."

Van Etten heeft een contract met Ahoy voor 8 en 9 mei, omdat hij de dag voor zijn concert ook moet opbouwen. Volgens dat contract zou hij zijn show niet hoeven afzeggen, mocht Ahoy nodig zijn als locatie voor het Songfestival, maar dat is geen probleem voor hem.

"Ik ben een volkszanger, zou mezelf niet meer in de spiegel kunnen aankijken als ik hier moeilijk over ging doen", gaat hij verder. "Ahoy helpt me bovendien met een andere datum als dat nodig zou zijn. Ons contact is prima."

Rotterdam is een van de steden die nog steeds interesse heeft om het Songfestival te organiseren. Eerder lieten onder andere Amsterdam en Den Haag weten zich terug te trekken als mogelijke gaststad. Ook Maastricht zou een grote kans maken. Half augustus wordt bekend welke stad het gaat worden.