Duncan Laurence vertrekt dinsdag voor drie weken naar de Verenigde Staten om daar aan nieuw materiaal te gaan werken. De zanger werkt bij de Amerikaanse maatschappij Capitol Records samen met producers die eerder met onder anderen Beyoncé, Bebe Rexha en John Legend werkten.

"Dinsdag gaan we voor drie weken naar L.A. om daar nieuwe muziek te gaan maken, nieuwe liedjes te gaan schrijven en om daar, in dé pop capital van de wereld, eens een kijkje te gaan nemen. Het is zo gaaf om daar te mogen gaan werken", aldus de 25-jarige zanger in gesprek met NU.nl.

Laurence, die sinds zijn winst de hele wereld over gaat om zijn nummer Arcade te promoten, heeft al heel wat nummers liggen. "Ik ben altijd, echt altijd, bezig met nieuw materiaal schrijven. Ik vind het tof om, ook als ik straks de tour heb, mensen te laten horen dat ik altijd bezig ben met schrijven, dat ik ze kan laten horen waar ik mee bezig ben en kan merken wat mensen ervan vinden."

De inspiratie haalt hij overal vandaan, zeker nu zijn leven zo verschrikkelijk is veranderd in korte tijd. "Het is één grote inspiratiebron. Ik ben iemand die uit het dagelijks leven heel veel inspiratie haalt, nu komt er zo veel op me af, er is genoeg om uit te putten. Als je daarvoor open blijft staan, komt er echt veel uit ook."