De twee Nederlandse organisatoren van het vorige week afgelaste Vlaamse festival Vestiville, zijn vrijgelaten door de onderzoeksrechter, meldt hun advocate Joke Feytons aan Belgische media.

Hoewel de Nederlandse broer en zus niet langer in hechtenis zijn, zijn zij beiden nog steeds verdachten in de zaak rond het Belgische muziekfestival.

De twee, die eerder al in Nederland het evenement Vestival organiseerden en hun bedrijf failliet zagen gaan, werkten voor Vestiville samen met een Brit, die al eerder is vrijgelaten.

Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar mogelijke fraude die is gepleegd bij het organiseren. Ook wordt er gekeken of er sprake is van misbruik van vertrouwen en valsheid in geschrifte.

De politie van het Belgische Lommel deed woensdag een oproep op Facebook waarin ze alle gedupeerde leveranciers van Vestiville vragen zich zo snel mogelijk te melden bij hen in het kader van het onderzoek.

Festival werd op het laatste moment afgelast

Het op r&b en hiphop gerichte Vestiville zou van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni plaatsvinden in het Belgische Lommel. Onder anderen Cardi B, ASAP Rocky en Trey Songz zouden op het festival optreden.

Vrijdagmiddag werd het festival vlak voor aanvang definitief afgelast toen bij een inspectie van het terrein bleek dat er niet aan de veiligheidseisen was voldaan. Toen stonden al zo'n vijftienhonderd bezoekers te wachten die de toegang werd geweigerd. Een deel van hen bestormde het terrein, waarna de politie moest ingrijpen.