Faberyayo, de artiestennaam van Pepijn Lanen, laat op zijn nieuwe album een andere stijl horen dan de muziek die hij maakt in de formatie De Jeugd van Tegenwoordig. De Amsterdammer vindt de muziek "warmer en gezelliger" dan de muziek van De Jeugd.

"Ongeveer alles aan de soloplaat is het tegenovergestelde", vertelt Lanen in gesprek met Trouw. "Ik ga er niet mee optreden."

Niet alleen omdat de artiest er naar eigen zeggen geen tijd voor heeft, ook omdat het niet past bij het karakter van de plaat.

"Je moet het thuis luisteren, niet samen met allemaal mensen in een grote ruimte. De productiestijl is veel warmer en gezelliger. Als ik met Benny Sings (producer, red.) muziek opneem, wordt het altijd klein, maar tevreden, qua thema en gevoel."

Ook in zijn privéleven merkt Lanen dat hij rustiger is geworden, wat ook komt door de komst van zijn kinderen Blake en Mei. Zo probeert hij om voor 22.00 uur te gaan slapen.

"Ik merk dat alles na 21.00 uur toch niet meer productief is. Je let niet meer op, kijkt een serie of film, of zit wat op je telefoon... Dan kan ik die tijd ook gewoon investeren in slaap. Als ik pas om 00.00 ga slapen en mijn kinderen worden 's nachts wakker, dan ontwaak je 's ochtends als een overreden vuilniszak."