Het Rotterdamse stadion De Kuip heeft een plan opgesteld om de bezoekers van het openluchtconcert van Rammstein dinsdag zoveel mogelijk verkoeling te bieden. Zo mogen mensen een waterflesje van een halve liter zonder dop meenemen.

Ook zijn in het stadion extra waterpunten toegevoegd waar mensen hun flesje kunnen vullen. Daarnaast mogen bezoekers ook een klein flesje zonnebrand meenemen naar De Kuip, zo wordt gemeld op de website.

Het Rotterdamse stadion raadt tevens aan om voldoende water te drinken en luchtige kleding aan te trekken.

Het optreden van de Duitse metalband in Rotterdam is onderdeel van de Europe Stadium Tour 2019. Op dinsdag wordt het met maximumtemperaturen van 33 graden zeer warm.

Band volgend jaar weer te zien in Nederland

Overigens kondigt de band maandag aan in 2020 weer op te treden in Nederland. In een video op hun socialemediakanalen is te zien dat Rammstein een optreden heeft gepland in Nijmegen. Details hierover zijn nog niet bekend.

De metalband staat voornamelijk bekend om de hits Du Hast, Ich Will en Sonne. De band, die uit Till Lindemann, Richard Z. Kruspe, Paul Landers, Oliver Riedel, Christian Lorenz en Christoph Schneider bestaat, maakt naar eigen zeggen 'tanzmetall'. In mei brachten ze hun recentste, titelloze album uit.