Gitarist Jan de Witte heeft zaterdagavond in openluchttheater Caprera in Bloemendaal zijn laatste optreden met de 3JS gegeven.

"Het waren twee beladen avonden in Caprera en daarom misschien wel de twee mooiste die we er hebben meegemaakt", schrijft de Volendamse groep op Instagram. "In ieder geval het jaar dat we ons het langste zullen herinneren."

"Hartelijk dank voor jullie steun de afgelopen jaren", sprak De Witte zijn publiek zaterdagavond toe, zo is te zien in een video van Shownieuws.

De plek van de gitarist wordt opgevuld door Robin Kuller, die zaterdag ook van de partij was. "Ik heb jaren geleden al eens tegen Robin gezegd: jij moet ooit profmuzikant worden, want ik pik het niet als je dat niet doet", aldus De Witte, die een solocarrière gaat beginnen onder de naam Blanko. "En zoveel jaren later is de cirkel rond."

Simon Keizer wenst De Witte, die zes jaar geleden bij de 3JS kwam als vervanger van zijn vader Jaap, veel succes. "Jan gaat z'n dromen achterna", schrijft de zanger. "Een thema waar 3JS - en ook wijzelf - veelvuldig over schrijven, maar weinigen wagen de onzekere sprong van het achternagaan van je dromen. Jan wel. Daarvoor maak ik een diepe buiging", reageert de Volendammer.

De 3JS bij het concert in Bloemendaal. Foto: Robert Gort.

3JS kondigen grote verandering aan
60
3JS kondigen grote verandering aan