Tino Martin heeft geen interesse om Nederland te vertegenwoordigen bij een volgende editie van het Eurovisie Songfestival. De Haagse zanger denkt dat hij zich niet prettig zou voelen bij alles wat er komt kijken bij een eventuele deelname.

In gesprek met Omroep West vertelt de 35-jarige Martin dat hij erover heeft nagedacht. "Het hele circus eromheen, de hele wereldpers toespreken, al die stress en alles moet in het Engels", zegt de zanger.

"Als ik daarover nadenk dan krijg ik al rooie vlekken in mijn nek en dan denk ik: volgens mij moet ik dat niet doen. Ik ga me dan heel onprettig voelen en dat zal niet ten goede komen aan het optreden dat ik moet doen."

'Niet erg om volkszanger genoemd te worden'

Martin, die twee weken geleden een concert gaf in een uitverkocht Olympisch Stadion in Amsterdam, vertelt ook het niet erg te vinden dat hij altijd wordt aangekondigd als volkszanger.

"Als je de woorden letterlijk gaat nemen, dat je zanger van het volk mag zijn, dat is nooit iets wat je van jezelf mag zeggen, dat zeggen anderen over je, en blijkbaar word ik zo genoemd. Je bent een operazanger, je doet pop of rock. Ik ben wel succesvol geworden met volksliedjes, laten we dat niet vergeten. De meeste van mijn fans houden van liedjes die over het leven gaan."

De zanger brak in Nederland door met de single Jij liet me vallen. Later scoorde hij ook met nummers als Later als ik groter ben en Laat me leven, in duet met Gerard Joling. Momenteel staat hij in de Nederlandse Top 40 met het lied Zij weet het.