Dave Mustaine (57), de leadzanger van Megadeth, is gestart met de behandeling van keelkanker. Het gaat om een behandeling met een groot slagingspercentage, meldt de zanger aan The Guardian.

De Amerikaanse metalband moest het overgrote deel van de tour afzeggen vanwege Mustaines ziekte. Alleen in oktober dit jaar zal Megadeth tijdens een Megadeth-cruise een bijdrage leveren.

In de tussentijd zal de band werken aan het vervolg op Dystopia, het album dat in 2017 een Grammy won. De groep is van plan om zo snel mogelijk terug te keren op tournee.

Andere artiesten hebben de zanger sterkte gewenst. "Help mij om al onze krachtigste, positieve gedachten naar mijn broer Dave te sturen", zei Scott Ian, gitarist en achtergrondzanger van Anthrax.

Mustaine was de originele leadgitarist van Metallica en werd de groep uitgezet vanwege zijn alcohol- en drugsgebruik. In Los Angeles startte hij de band Fallen Angels, die later Megadeth is gaan heten.

De bandleden maakten slechts één album voordat Capitol Records ze tekende. Ondanks Mustaines drugsgebruik was de groep succesvol sinds het tweede album Peace Sells… But Who's Buying.