Bij de jaarlijkse uitreiking van de FunX Music Awards, de belangrijkste urbanprijzen van Nederland, is Frenna als grote winnaar uit de bus gekomen. De rapper en zanger won prijzen in drie categorieën.

Francis Edusei, zoals Frenna in werkelijkheid heet, werd niet alleen bekroond als beste zanger, maar viel ook in de prijzen voor zijn album Francis. De plaat Viraal kwam als beste samenwerking uit de bus. Frenna maakte dat nummer met Mula B.

Voor de beste artiest van het jaar was er deze editie voor het eerst ook een categorie voor vrouwen in het leven geroepen. Famke Louise werd in deze categorie de winnares. Bij de mannen werd Bizzey bekroond. Broederliefde won voor de vijfde keer op rij de prijs voor beste groep. Scars van Snelle werd uitgeroepen tot het beste nummer.

Frenna scoorde in 2016 samen met Ronnie Flex de hit Energie. Vorig jaar voerde hij de Top 40 aan met Verleden Tijd, een cover van Abels Onderweg in samenwerking met Lil' Kleine. Culo, dat hij samen met Bizzey maakte, behaalde de achtste plek. Met het dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike stak hij Daar gaat ze van Clouseau in een nieuw jasje.

De winnaars van de FunX Awards worden jaarlijks bepaald door de luisteraars van NPO FunX. Vorig jaar werd Boef de grote winnaar met drie prijzen. Hij ontving onder meer de prijzen voor de beste artiest en beste video.