De nieuwe single van Dotan, getiteld Numb, zal op woensdagochtend gedraaid worden op verschillende radiostations. Het is voor het eerst na de 'trollengate' dat hij eigen muziek uitbrengt.

Radio Veronica en Qmusic hebben gemeld dat ze het nummer airplay zullen geven.

"Het afgelopen jaar is veruit het moeilijkste jaar uit mijn leven geweest", schrijft Dotan op Twitter. "Maar ook het meest leerzame. Ik ben nog nooit zo veel gegroeid op persoonlijk vlak en heb daar de tijd voor moeten nemen."

De zanger biedt zijn excuses aan lange tijd niets van zich te hebben laten horen en bedankt voor de berichten die hij in de tussentijd heeft gekregen. "Ik ben een paar maanden terug de studio ingedoken en heb alles van mij afgeschreven."

Woensdag komt hiervan dus de eerste single uit. "Het is een liedje dat ik schreef in een tijd waarin ik niets voelde en niet meer wist hoe het was om iets te voelen, maar er wel alles aan wilde doen om daar weer (bovenop, red.) te komen."

Dotan zegt dat zijn nieuwe muziek een ander geluid zal hebben dan zijn fans van hem gewend zijn. "Maar ik ben er heel erg trots op en superbenieuwd wat jullie ervan vinden. Ik ben blij dat ik weer terug ben en kan niet wachten om weer het podium op te kruipen."

Dotan geeft toe 'trollenleger' te hebben gebruikt
63
Dotan geeft toe 'trollenleger' te hebben gebruikt

Zanger tekende onlangs nieuw platencontract

Begin mei werd bekend dat Dotan, die eerder hits scoorde met onder meer Home, een nieuw platencontract heeft getekend bij 8Ball Music. De platenmaatschappij werd opgericht door Sony BMG en Talpa, maar opereert zelfstandig.

Dotan kwam in het voorjaar van 2018 negatief in het nieuws, omdat hij toegaf nepprofielen te hebben gebruikt ingeschakeld om zijn imago te verbeteren. De zanger nam na de rel afstand van de media en zegde ook concerten af.

De zanger schreef daarna nog mee aan een nummer van de Australiër Dustin Tebbutt, dat vorig jaar september verscheen. Momenteel werkt hij in het buitenland aan zijn nieuwe album.