Drake heeft een record gebroken bij de Billboard Awards, die woensdagavond werden uitgereikt. De rapper won twaalf van de zeventien prijzen waarvoor hij werd genomineerd en heeft daardoor het grootste aantal Billboard Awards op zijn naam staan.

Drake won onder meer de prijs voor Top Artist, die als de belangrijkste prijs van het jaarlijkse muziekevenement geldt. Ook Cardi B, Ariana Grande, Post Malone en Travis Scott dongen mee in deze categorie.

In zijn dankwoord bedankte Drake zijn moeder. "Hoelang het ook duurde voordat ik wist wat ik wilde doen in het leven, jij was er altijd voor me."

De rapper won ook de awards voor de beste rapartiest en de beste mannelijke artiest. Dankzij zijn grote winst heeft Drake nu in totaal 27 Billboard Awards op zijn naam staan.

Geen enkele andere artiest won in de afgelopen 29 jaar zo veel prijzen. Het record stond eerst op naam van Taylor Swift, die 23 keer in de prijzen viel.

Ook Cardi B won twaalf prijzen

Cardi B ontving woensdag eveneens twaalf prijzen, onder meer die voor de beste vrouwelijke rapartiest.

De prijsuitreiking werd omlijst door optredens van onder anderen Swift, Madonna en Mariah Carey. Laatstgenoemde won ook de Icon Award, die ze kreeg voor haar carrière tot dusver.