Elke vrijdag ververst de muziekstreamingdienst Spotify de afspeellijst New Music Friday, met daarin een groot deel van de nieuwe singles die nationale en internationale artiesten uitbrengen. NU.nl zet een aantal opvallende releases op een rij.

Taylor Swift en Brendon Urie - ME!

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift lanceert haar eerste nieuwe single sinds haar zesde album Reputation in 2017 verscheen. De popster werkte voor het lied samen met Panic! At The Disco-zanger Brendon Urie. Swift telde al meer dan een week af naar 26 april, maar maakte pas op het laatste moment bekend dat de aankondiging om een nieuwe single ging.

Beluister het nummer hier

Martin Garrix, Macklemore en Patrick Stump - Summer Days

Martin Garrix lanceert een potentiële zomerhit met zijn nieuwe single Summer Days. De Nederlandse producer werkte eerder al samen met popsterren als Dua Lipa, Khalid en Troye Sivan en mag nu rapper Macklemore en Fall Out Boy-zanger Patrick Stump aan dit lijstje toevoegen. Summer Days is na No Sleep en Mistaken de derde nieuwe single van Garrix dit jaar.

Beluister het nummer hier

Bastille - Doom Days

De Britse band Bastille is van plan later dit jaar hun derde album met de naam Doom Days uit te brengen. Vrijdag verscheen alvast het lied met dezelfde naam. Hoewel de band onder leiding van Dan Smith al sinds 2016 geen nieuw album meer uitbracht, verschenen er nog wel enkele nieuwe singles, waaronder een samenwerking met producent Marshmello.

Beluister het nummer hier

Pink en Khalid - Hurts 2B Human

Pink lanceert vrijdag haar nieuwe album Hurts 2B Human waarop een lied met dezelfde naam te vinden is. Hiervoor werkte ze samen met de 21-jarige r&b-zanger Khalid. Verder zijn op het album samenwerkingen met Cash Cash, Wrabel en Chris Stapleton te vinden.

Beluister het nummer hier

Bruce Springsteen - Hello Sunshine

Bruce Springsteen kondigde eerder deze week aan dat zijn nieuwe plaat Western Stars in juni verschijnt. De Amerikaanse zanger brengt vrijdag de eerste single Hello Sunshine uit. Springsteens vorige album High Hopes verscheen aan het begin van 2014.

Beluister het nummer hier

De redactie van Spotify stelt elke week een lijst samen met nieuwe muziek. Je vindt deze nummers in de New Music Friday-lijst.