De erfgenamen van Prince brengen in samenwerking met Warner Bros. op zijn geboortedag een nieuw album uit. Op Originals, dat wordt uitgebracht op de geboortedag van de in 2016 overleden zanger, staan veertien niet eerder uitgebrachte nummers.

Het gaat om liedjes die Prince schreef voor andere artiesten, maar dan ingezongen door de zanger zelf, schrijft Variety donderdag. De nummerselectie is gedaan door Jay-Z en Troy Carter, namens de erfgenamen van Prince.

Op de tracklist staan onder meer Make-Up, eerder uitgebracht door Vanity 6, Baby, You're a Trip van Jill Jones en You're My Love van Kenny Rogers. In totaal staan er vijftien nummers op de plaat, waarvan één er al eerder is uitgebracht, namelijk Nothing Compares 2 U, dat eerder werd uitgebracht door The Family en Sinead O'Connor.

Vanaf 7 juni, de geboortedag van Prince zal het album twee weken lang exclusief te beluisteren zijn via Tidal, de streamingdienst van Jay-Z. Daarna zal Originals ook te koop en te horen zijn via andere kanalen.

Prince tekende vier jaar geleden contract met Tidal

Eerder werd al een groot aantal albums van Prince uit de periode 1995 tot en met 2010 beschikbaar gesteld op digitale muziekplatforms. Het aanbod kwam naast de zogeheten Anthology-collectie, het overzicht van de muzikale hoogtepunten van Prince dat eerder door The Prince Estate was samengesteld.

Prince tekende in 2015 een contract met Tidal. Het platform kreeg daarmee onder meer het exclusieve recht op het streamen van niet eerder uitgebracht werk. Al sinds de dood van Prince in april 2016 discussiëren zijn nabestaanden en het muziekplatform hierover. In 2018 besloot de rechter dat zij zich aan de overeenkomst moesten houden.

Prince: Een overzicht van zijn imposante podiumkunsten
140
Prince: Een overzicht van zijn imposante podiumkunsten