Lil Nas X, die op dit moment een gigantische hit heeft met het nummer Old Town Road, heeft op Instagram nieuwe nummers laten horen.

De twintigjarige artiest, die eigenlijk Montero Lamar Hill heet, laat in meerdere video's op het socialemediaplatform verschillende korte stukjes van nog niet uitgebrachte nummers horen.

In enkele van die video's is te zien hoe hij zich in een muziekstudio bevindt.

De meeste door hem getoonde fragmenten passen duidelijk in het hiphopgenre, maar één nummer wijkt daar behoorlijk van af. In een video zingt de artiest uit Atlanta mee met een lied dat eerder door rockmuziek geïnspireerd lijkt te zijn.

Hierdoor kan een link worden gelegd met de huidige hit van Lil Nas X, Old Time Road, dat duidelijke sporen van countrymuziek laat horen. In het bijschrift bij de video vraagt Lil Nas X zich af: "Denk je dat ze me zouden toelaten in de rock top 40?"

De remix van Old Time Road, met een gastrol voor Billy Ray Cyrus (vader van Miley), staat al twee weken op de koppositie in de Amerikaanse Billboard Top 100 en ging daarvoor al viraal.

Het nummer heeft ook een Nederlands tintje. De 19-jarige producent YoungKio uit Purmerend zorgde voor de beat van Old Town Road.