Davina Michelle heeft een drukke tijd voor de boeg. Ze bracht onlangs een nieuwe single uit, staat volgende maand met Marco Borsato in De Kuip, is in juni te vinden op Pinkpop en doet in het najaar ook nog een clubtour. "Het wordt een jaar van rennen en racen", vertelt ze aan NU.nl.

"Af en toe denk ik wel: het gaat een heftig jaar worden", aldus de zangeres, die met haar cover van Duurt te lang wekenlang de hitlijsten aanvoerde. "Het fijne is dat het allemaal leuke dingen zijn die ik ga doen, waar ik positieve energie uithaal. En wat zou ik anders moeten doen? Van thuis op de bank zitten word ik ook niet gelukkig."

Ontspannende hobby's heeft de 23-jarige zangeres, die eigenlijk Michelle Davina Hoogendoorn heet, dan ook niet. "Ik heb niet zo veel rust in m'n kont. Ik ben het liefst bezig met werk en muziek maken."

"Ik doe elke minuut wat ik leuk vind en dat werkt voor mij ontspannend", gaat ze verder. "Er zijn heel veel mensen die elke dag met tegenzin naar hun werk gaan, en van die mensen begrijp ik dat ze af en toe vakantie nodig hebben, maar dat gevoel heb ik zelf niet."

Dat betekent overigens niet dat de Rotterdamse niet op vakantie gaat. "Ik ga in de zomer drie weken kamperen."

Komend festivalseizoen veertig optredens

Met haar clubtour, die vorige week werd aangekondigd, is de zangeres nog niet bezig. "Ik ben nu bezig met de set voor het festivalseizoen, waarin ik toch zo'n veertig optredens heb staan. Ik wil wel gaan rocken natuurlijk."

Fans kunnen de komende tijd rekenen op meer eigen nummers van Michelle, maar een album laat voorlopig even op zich wachten. "Ik zou het wel vet vinden om een album of EP uit te brengen, maar dan moeten er in korte tijd twaalf liedjes uitgepoept worden en wil ik dat de liedjes echt perfect zijn. Ik heb daar nu niet genoeg tijd voor."