Douwe Bob Posthuma wil voor de mensen die van zijn muziek houden altijd de mooist mogelijke muziek maken. De zanger vindt dat ieder mens verplicht is zijn talent te delen.

"Zoals ik hoop dat mijn bakker altijd zijn uiterste best zal doen om de beste broodjes voor mij te bakken. Ik vind wel degelijk dat ik dat verplicht ben aan die mensen, en ook aan mezelf", aldus de 26-jarige zanger in gesprek met Playboy.

Douwe Bob denkt dat er maar één manier is om nummers zo goed mogelijk te schrijven: zo oprecht mogelijk. "Ik meen het te horen wanneer iemand liegt."

Als gevolg van die verplichting aan zichzelf vervloekt de zanger zichzelf soms, omdat zijn eigen teksten hem zo raken. "Zo'n nummer als The Shape I'm In, waarin ik mijn vader bezing, mán, ik heb mezelf al een paar keer vervloekt om die tekst: gast, waarom doe je dat nou? Waarom heb je dat zo eerlijk opgeschreven? Waarom doe je jezelf zo'n pijn?"

De zanger vindt echter niet dat hij het alleen aan zijn luisteraars verplicht is om zijn emoties zo eerlijk mogelijk te beschrijven, maar voelt die verplichting ook naar zichzelf. "En het is toch een soort therapie. Het heeft echt gewerkt. Echt. Ik ben er beter uitgekomen dan voordat ik het opschreef."