Als het aan Bennie Jolink ligt, is er na de jaren zeventig geen noemenswaardige muziek meer gemaakt. De zanger van Normaal vindt alleen Amy Winehouse nog het beluisteren waard.

"Van na die tijd vind ik alleen Amy Winehouse goed. Maar zij was ook echt one in a million", aldus de zanger in gesprek met AD.

Dance vindt de 72-jarige muzikant maar herrie. "Toen ik zeventien was, had ik een vakantiebaantje bij de Aardappel Verwerkende Industrie Keppel en Omstreken, ook bekend als Aviko. Die machines daar: een herrie! Ver boven de 150 decibel. Buiten hoorde je het al: tsjakka-tsjakka-klang! Tsjakka-tsjakka-klang! Een drumcomputer klinkt mij net zo in de oren: een apparaat dat nodig moet worden geolied. Dat is toch geen muziek?"

Tijdens het sporten wordt hem weleens gevraagd wat hij vindt van de muziek die op de achtergrond wordt gedraaid. "Zeg ik: 'Muziek, muziek? Hier? Is mij niet opgevallen hoor. O, je bedoelt dat geluid?'"

Jolink denkt dat er ook bij dance en hiphop vast goede dingen tussen zitten, maar zelf hoort hij het niet. "Ik heb ook geen zin me erin te verdiepen. Er zijn genoeg mooie oude dingen te ontdekken."