De klassieker Zwart Wit verdient een nieuwe versie. Dat zei Frank Boeijen, die met het nummer in 1984 een van zijn grootste hits scoorde, in het NPO 1-programma Onze Man in Deventer met Özcan Akyol.

"Het zou mooi zijn om dat nummer weer opnieuw uit te brengen", aldus Boeijen, die Zwart Wit schreef naar aanleiding van de moord op Kerwin Duinmeijer in 1983.

De moord op Duinmeijer wordt door velen gezien als de eerste racistische moord in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog, hoewel de rechter dat nooit bewezen achtte en de moordenaar dat zelf ontkende.

De 61-jarige Boeijen heeft al nagedacht over hoe de nieuwe versie eruit zou moeten zien. "Het refrein, de moraal van het verhaal, blijft hetzelfde. Maar dan met nieuwe coupletten."

De zanger denkt eraan om de nieuwe tekst te baseren op de gebeurtenissen rond de Hilversumse Gilly Emanuels, die eigenaresse was van een ijssalon in Hilversum. Zij werd veelvuldig belaagd door jongeren met een schijnbaar racistisch motief, waarna ze uiteindelijk ingreep en vervolgens werd aangeklaagd voor mishandeling. Ze werd uiteindelijk ontslagen van alle rechtsvervolging.