Shakira heeft woensdagmiddag voor de rechter verklaard dat ze geen plagiaat heeft gepleegd met het uitbrengen van het lied La Bicicleta. De zangeres verscheen in Madrid in de rechtbank nadat een Cubaanse muzikant haar aanklaagde.

La Bicicleta, een in 2016 verschenen duet met de Colombiaanse zanger Carlos Vives, is volgens de Cubaanse muzikant Livám gestolen.

Hij beweert dat een aantal akkoorden en stukken van de songtekst ook voorkomen in zijn lied Yo Te Quiero Tanto uit 1997, dat hij ooit naar Vives stuurde voor een samenwerking.

Shakira ontkende de beweringen volgens een journalist van de Spaanse krant El País die aanwezig was bij de rechtszaak. "De stijlen van de twee liedjes zijn compleet verschillend." Ze legde uit dat haar lied binnen het Colombiaanse vallenatogenre valt, terwijl het lied van Livám salsa is, en zong zelfs een stukje om haar argument kracht bij te zetten.

De in Spanje woonachtige Shakira wordt op 12 juni weer in de rechtbank in Madrid verwacht. Ze moet zich dan verantwoorden in een zaak over belastingfraude. Ze wordt ervan verdacht 14,5 miljoen euro aan belasting te hebben ontdoken.

Beluister Shakira's La Bicicleta
237
Beluister Shakira's La Bicicleta