Trijntje Oosterhuis heeft een nieuw nummer opgenomen met Vjeze Fur, bekend van de rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig. Samen maakten ze het nummer Klaar.

Ook werkte de zangeres samen met Diggy Dex, met wie ze het liedje Als ik je laat gaan opnam. Dex schreef de tekst van het nummer.

"Het voelt als een classic", vertelt Oosterhuis donderdag over het nieuwe nummer in De Wereld Draait Door.

"We hebben een gemeenschappelijke deler, we hebben allebei kinderen", vertelt Diggy Dex, die eigenlijk Koen Jansen heet, over zijn samenwerking met de zangeres. "We raakten daarover aan de praat."

In het nummer zingen Oosterhuis en Vjeze Fur (Alfred Tratlehner) over een gevoel dat veel ouders ervaren: het loslaten van je kinderen.

'Heb brutaal iedereen opgebeld'

Op 24 mei verschijnt het nieuwe album van de zangeres. Voor het eerst heeft ze een geheel Nederlandstalige plaat met eigen geschreven nummers gemaakt. Oosterhuis werkte hiervoor ook samen met Alain Clark en zangeres Linde Schöne. Dat resulteerde in de eerste single Dit is voor mij. Zanger Jett Rebel produceert het album.

"Het wordt een album met eigen verhalen", vertelt ze hierover. "Ik heb heel brutaal iedereen opgebeld."

Oosterhuis treedt eind maart op in Ziggo Dome

Op 30 maart staat Oosterhuis in een uitverkochte Ziggo Dome. De zangeres doet dat samen met deelnemers aan het laatste seizoen van Beste Zangers.

Clark, Maria Fiselier, Glen Faria, Tino Martin en Davina Michelle staan onder begeleiding van het Metropole Orkest op het podium. Oosterhuis kondigde donderdag tevens aan een clubtour te doen door heel Nederland, "waarbij zij teruggaat naar haar muzikale roots".