Onder anderen Jay-Z, The Killers en Miley Cyrus betreden in augustus het podium vanwege het vijftigjarige jubileum van het legendarische Amerikaanse festival Woodstock. Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat Woodstock werd georganiseerd en daarom wordt het evenement opnieuw georganiseerd.

Ook The Black Keys, Robert Plant, Halsey en Chance the Rapper zijn te zien op het festival, dat wordt georganiseerd in New York.

Er zullen ook acts het podium betreden die te zien waren op het originele festival in 1969. Onder anderen Dead and Company, John Fogerty, Santana en Hot Tuna geven een show op het driedaagse jubileumevenement dat duurt van 16 tot 18 augustus, schrijft Rolling Stone.

Ruim 500.000 bezoekers kwamen in 1969 af op "drie dagen van vrede en muziek". Het evenement ging de geschiedenis in als de 'moeder aller festivals'.

Wegens de grote toeloop raakten de wegen in de omgeving verstopt. De organisatie had niet gerekend op zo'n groot aantal bezoekers en er was een tekort aan voedsel, drinkwater en toiletten.

Beelden van festival Woodstock in 1969
361
Beelden van festival Woodstock in 1969