In gesprek met VIVA zegt Lange Frans dat "de media" iedere kans aangrijpen om rappers op een negatieve manier neer te zetten.

De 38-jarige rapper komt tot die conclusie naar aanleiding van een opmerking van interviewer Tatum Dagelet, die in een vraaggesprek met de artiest stelt: "We lezen in het nieuws geregeld over gangsterrappers en schietpartijen."

Lange Frans antwoordt daarop: "Ik vind: je bent óf een gangster óf een rapper. Dat wordt vaak met elkaar verweven. Dus wanneer is iemand dan een rapper?"

"Als een Syriëganger één keer op een woensdagmiddag in een buurthuis een rap heeft opgenomen, wordt ie in De Telegraaf een 'jihadrapper' genoemd. In mijn ogen is zo iemand geen rapper. Ik heb ook weleens een schilderij gemaakt, maar ik ben geen schilder", aldus Lange Frans, die eigenlijk Frans Christiaan Frederiks heet.

De rapper heeft het gevoel dat hij zijn huidskleur mee heeft binnen zijn beroepsgroep. "In Hilversum bestaat er nog steeds iets wat structureel racisme heet. Ze zien liever twintig Lange Fransen, Gers Pardoels en een Diggy Dex, dan jongens met een breed gemêleerde kleur binnenwandelen. Ik kan niet anders dan dat bevestigen."