Het concert dat Drake 23 april zou geven in de Ziggo Dome in Amsterdam is afgelast. De twee andere concerten die de Canadese rapper op respectievelijk 25 en 26 april zou geven, zijn verplaatst naar 15 en 16 april.

In een reactie aan NU.nl zegt een woordvoerder van concertorganisator MOJO niet te weten waarom de rapper zijn concerten in april geannuleerd en verplaatst heeft.

Het is niet de eerste keer dat Drake een concert in Nederland afzegt. In maart 2017 zou de rapper een optreden geven in de Ziggo Dome, maar hij liet verstek gaan omdat hij ziek zou zijn.

Eerder stond dit optreden al op 20 januari 2017 gepland, maar dat werd toen al verplaatst naar 26 januari. Ook toen kon zijn show niet doorgaan, waarna die verplaatst werd naar maart en opnieuw afgelast werd. Toen Drake het bewuste concert enkele dagen later inhaalde, bleven duizenden fans uit protest weg.

The Assassination Vacation Tour

Drake zou dit jaar Nederland aandoen in het kader van zijn The Assassination Vacation Tour. Zijn vijfde studioalbum Scorpion verscheen in juni vorig jaar.

Rapper en zanger Tory Lanez verzorgt tijdens de 22 shows het voorprogramma van de Canadees.