Mark Ronson vond het schrijven van de hit Shallow, die mede bekend is van de film A Star Is Born, therapeutisch. Volgens de muziekproducent hielp het nummer hem en Lady Gaga met het verwerken van relatiebreuken, zegt Ronson zondag in WSJ Magazine.

De producent en zangeres, die een hoofdrol speelt in A Star Is Born, werkten in 2016 aan het liedje dat dit jaar een Oscar won. Ronson zag kort daarna zijn huwelijk stranden en Lady Gaga en haar verloofde Taylor Kinney waren net uit elkaar.

"We maakten allemaal shit op het gebied van relaties mee", vertelt de producent die het nummer met de zangeres en twee andere songwriters schreef. "Iedereen was bereid zijn problemen in dat liedje te leggen. Het proces was een soort van therapie, ook al zit er zoveel pijn in dit nummer."

Ronson, die momenteel ook met Miley Cyrus scoort met het nummer Nothing Breaks Like a Heart, was helemaal niet van plan liedjes over liefde en relatieproblemen te schrijven.

"Ik wil niet overkomen alsof ik iets aan het uitbuiten ben", zegt hij doelend op zijn scheiding van de Franse actrice Joséphine de La Baume. Toch is het een thema op zijn nieuwe studioalbum Love and Feelings. "Het feit is dat ik die dingen doormaakte en dat ik een plaat moest maken. Dat moest op een gegeven moment wel samenkomen."