Het modemerk Louis Vuitton heeft donderdag in een verklaring op de website WWD laten weten zich te distantiëren van Michael Jackson. Ook Starbucks heeft bevestigd de muziek van de zanger niet meer te draaien in zijn zaken.

Louis Vuitton gebruikte de zanger onlangs nog als inspiratie voor zijn herfstcollectie van 2019, waarvan de modeshow een week voor de release van de documentaire Leaving Neverland plaatsvond.

In de documentaire beschuldigen twee mannen de in 2009 overleden Jackson ervan hen seksueel misbruikt te hebben toen ze kind waren.

Het Franse modemerk laat nu weten ten tijde van de show niet op de hoogte te zijn geweest van de beschuldigingen van seksueel misbruik, maar het desondanks "pijnlijk" te vinden de zanger als inspiratie voor hun collectie te hebben gebruikt.

"We vinden de aantijgingen van seksueel misbruik in de documentaire erg zorgwekkend en verontrustend", aldus Michael Burke, de CEO van Louis Vuitton. "Het welzijn en de veiligheid van kinderen zijn extreem belangrijk voor ons."

Bekijk hier de trailer van Leaving Neverland
109
Bekijk hier de trailer van Leaving Neverland

Starbucks draait geen nummers van Jackson meer

Ook Starbucks wil zich sinds het verschijnen van de documentaire niet meer inlaten met Jackson. Op de vraag van een klant op Twitter waarom een bepaalde zaak van de koffieketen een nummer van de zanger draait, antwoordt een woordvoerder van Starbucks dat dit niet de bedoeling is.

"We kunnen bevestigen dat er geen nummers van Michael Jackson voorkomen in officiële Spotify-playlists van Starbucks."

Meer partijen deden 'King of Pop' in de ban

Starbucks is niet de enige die is gestopt met het draaien van Jacksons muziek. Ook diverse radiostations in Canada en Nieuw Zeeland zijn gestopt met het draaien van zijn liedjes.

Rapper Drake verwijderde het nummer Don't Matter to Me, waarop de stem van de overleden zanger te horen is, van de setlijst van zijn tournee. Ook hebben de makers van animatieserie The Simpsons een aflevering waaraan Jackson zijn stem leende, uit de roulatie gehaald.

Bekijk hier de trailer van Leaving Neverland
109
Bekijk hier de trailer van Leaving Neverland