Willeke Alberti wordt volgend jaar februari 75 jaar en gaat dit in oktober vast vieren met een concert. De zangeres staat op 5 oktober in AFAS Live met De Show Van Mijn Leven.

Tijdens de show haalt Alberti samen met het publiek herinneringen op aan haar inmiddels zestig jaar durende carrière, zo deelt zij donderdag in een persbericht.

Ze zal haar eigen hits zingen, maar ook duetten die ze zong met haar vader Willy Alberti en "Nederlandstalige klassiekers die haar en vele anderen nog altijd inspireren" ten gehore brengen.

Haar zoon Johnny de Mol is mede-initiatiefnemer van de show en heeft regisseur Arie Cupé en producent Tjeerd Oosterhuis gevraagd invulling te geven aan de show.

'Prachtig om herinneringen op te mogen halen'

"Ik bruis van de energie en ik vind het nog steeds een feest om op het podium te mogen staan", zegt de Telkens Weer-zangeres Alberti over haar optreden in Amsterdam.

"Prachtig om straks herinneringen op te mogen halen met het publiek, een aantal dierbare collega's en niet te vergeten mijn familie. Ik vind het heel bijzonder om op deze manier alvast mijn 75e verjaardag te mogen vieren."

De kaartverkoop is reeds van start gegaan.