Zangeres Ariana Grande heeft woensdag op Twitter korte metten gemaakt met de kritiek die ze kreeg nadat bekend werd dat ze in augustus zal optreden tijdens het Pride Festival in Manchester. Door die aankondiging zijn de ticketprijzen verdubbeld en critici spreken van "het uitbuiten van de lhbt-gemeenschap".

Zo waren er op Twitter 61.000 'likes' voor een bericht waarin stond: "Ariana promoot het festival, terwijl ze hetero is (voor zover wij weten) en de prijzen worden verdubbeld. Dat ruikt nogal naar uitbuiting van de lhbt-gemeenschap".

In een daaropvolgend lang bericht op Twitter liet de 25-jarige Amerikaanse zangeres weten de zorgen van haar critici te begrijpen, maar zelf niets te maken hebben met de ticketprijzen van het concert. Ook wil ze zich niet profileren als "de held van de lhbt-gemeenschap", maar hen enkel een "speciaal gevoel" wil geven.

Manchester Pride is een lhbt-festival dat jaarlijks wordt gehouden in de zomer. De volgende editie staat gepland voor vrijdag 23 augustus tot en met maandag 26 augustus.