De Songfestival-acts en de liedjes van Letland, Kroatië, Estland en Slovenië zijn dit weekend bekendgemaakt.

Van de 42 deelnemende landen hebben er nu 25 hun artiest gepresenteerd. Bij vijftien daarvan is ook het lied bekend. Kroatië en Letland zitten net als Nederland in de tweede halve finale op donderdag 16 mei.

Kroatië stuurt Roko Blazević met het nummer The Dream, dat mede geschreven is door Jacques Houdek. Hij vertegenwoordigde zijn land twee jaar geleden met het opvallende My Friend, dat hij in het Engels en Italiaans zong.

Het indiepopduo Carousel is Letlands troef in Israël. Zangeres Sabine Zuga en gitarist Maris Vasilievsky wonnen de nationale finale met het nummer That Night.

De Zweed Victor Crone gaat namens Estland naar Tel Aviv. Hij won de nationale finale mede dankzij het meestemmende Estse televisiepubliek. De jury had hem slechts een negende plaats toebedeeld. Crone probeerde zich in 2015 al eens voor zijn thuisland te kwalificeren, maar dat mislukte. Zijn nummer Storm komt mede van de hand van Stig Rästa, die in 2015 voor Estland uitkwam.

Het lot van Slovenië ligt ook in handen van een duo. Zala Kralj & Gasper Santl kregen zaterdag met Sebi de voorkeur in een deelnemersveld van tien artiesten.

Nederland weet al een tijdje dat de nog relatief onbekende Duncan Laurence naar Tel Aviv gaat. Hoe zijn nummer gaat klinken, is nog even geheim. Deze wordt op 7 maart onthuld.