De tijd dat Raffaëla Paton niet zomaar over straat kon zonder aangesproken te worden door fans is voorbij. De zangeres vindt dat geen enkel probleem.

In gesprek met Vrouw zegt de zangeres, die in 2006 Idols won, dat het achterlaten van de spotlights het beste is wat ze kon doen. "Ik mis het totaal niet. Nog steeds word ik herkend, maar de tijd dat mensen op straat op me af rennen, is gelukkig voorbij."

Paton besloot een stap terug te doen nadat ze was afgekickt van een cokeverslaving. Nog steeds maakt de zangeres muziek, maar ze doet tegenwoordig echt alleen nog wat ze zelf leuk vindt.

"Ik heb mijn optredens en ben bezig met een nieuwe Nederlandstalige EP, die een stuk volwassener klinkt en een beetje geïnspireerd is op de stijl van Bruno Mars", vertelt Paton.

"Mijn leven is nu een stuk relaxter. Ik heb een stabiel groepje vrienden om me heen, die als familie zijn. Zij kennen me door en door en ik weet dat ze altijd eerlijk zijn. En belangrijker nog: ik ben de beste moeder die ik voor mijn gevoel kan zijn en ben gelukkiger dan ooit."